Povratak

Članovi Mreže sudjelovali na stručnim skupovima

Članovi Mreže nastavljaju svoje aktivnosti zagovaranja unaprjeđenja pravičnosti i uključivosti hrvatskog obrazovnog sustava na raznim skupovima.

Član Mreže Thomas Farnell sudjelovao je na skupu „Osiguranje uključivosti obrazovanja kroz podršku studentima (s invaliditetom): Dokle smo došli i kako dalje?“, održanom na Sveučilištu u Zadru i virtualno na Zoom platformi u organizaciji Koordinacije pravobraniteljice za osobe s invaliditetom za podršku u visokom obrazovanju.

Članica Mreže Sanja Brajković sudjelovala je na okruglom stolu „Kako do jednakog pristupa obrazovanju“ u organizaciji Centra za mirovne studije te je predstavila nalaze i preporuke istraživanja Mreže o obrazovnim nejednakostima u Hrvatskoj.

Članica Mreže i voditeljica Sekcije za sociologiju obrazovanja Hrvatskog sociološkog društva i Hrvatskog udruženja za obrazovna istraživanja Branislava Baranović organizirala je raspravu „Kako spriječiti prerano napuštanje obrazovanja?“ u prostorijama Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika.