Povratak

Predstavljanje Mreže na konferenciji GOOD inicijative

Dana 1. lipnja 2022. u hotelu Dubrovnik održana je konferencija GOOD inicijative „Hrvatska može bolje: Ima načina, kada ima volje“ povodom godišnjice prosvjeda „Hrvatska može bolje“.

Ovogodišnja konferencija kroz četiri se tematska bloka bavila temama kao što su građanske kompetencije učenika završnih razreda srednjih škola, važnost uvođenja učenja o demokraciji i građanskom odgoju na svim obrazovnim razinama, nejednakosti u obrazovanju te različite skupine u nepovoljnom položaju koje često ostanu zanemarene pri kreiranju obrazovnih politika. Osim toga, predstavljeni su prvi nalazi istraživanja o međupredmetnoj provedbi Građanskog odgoja i obrazovanja u školama te je istaknuta važnost suradnje obrazovne politike na svim razinama s organizacijama civilnog društva i potencijalom sinergijskog učinka.

U dijelu konferencije „Nejednaki u obrazovanju“ temu obrazovnih nejednakosti predstavio je Thomas Farnell iz Instituta za razvoj obrazovanja, o siromaštvu i nejednakosti djece govorila je Olja Družić Ljubotina iz Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dok je Martina Horvat (Ambidekster klub) govorila o mladima koji prerano prekidaju obrazovanje te je Daniel Martinović (Dugine obitelji) predstavio iskustva LGBTIQ mladih u obrazovnom sustavu.

Snimka konferencije dostupna je ovdje: https://fb.watch/dpSyG7Q7SJ/